Hindistan Cevizi Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

10-03-2022 14:15
Hindistan Cevizi Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Son yıllarda popülerliğini arttırması, sayamayacağımız kadar çok faydaları ve kullanım alanıyla hepimizin gözdesi olan hindistan cevizi yağı, saç bakımından, yemeklerde kullanımına kadar birçok alanda hayatımızda yer edindi.

Palmiyegiller ailesine ait olan, tropikal iklimlerde yetişen hindistan cevizi, besleyici ve lifli meyveler arasında yer alıyor. Meyve olarak tüketebildiğimiz hindistan cevizi çok yönlü kullanım alanlarına sahip. Bu meyveden soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen bir sabit yağ olan hindistan cevizi yağıda meyvesi kadar çok yönlü kullanımlara sahip. Hindistan cevizi yağını katı veya sıvı halde görmek mümkün. Fakat bu durum kafanızı karıştırmasın! Çünkü hindistan cevizi yağı alışkın olduğumuz sabit yağlardan farklı olarak 24°C’nin altında katı halde bulunur.
Hem dahili hem de harici olarak kullanabildiğimiz hindistan cevizi yağı içeriğinde bol miktarda bulunan vitamin ve minerallerin yanı sıra, tereyağı ve palm yağına nazaran daha fazla doymuş yağ asiti barındırır. Bu nedenle hindistan cevizi yağının fazla tüketimi zararlı etkilere yol açabilir.

Tam Anlamıyla Nem Bombası
Dudak balmları, duş jelleri, şampuanlar, nemlendiriciler gibi kozmetik ürünlerinin pek çoğunda hindistan cevizi yağına rastlıyoruz. Özellikle yüksek e vitamini içeriği nedeniyle tercih edilen hindistan cevizi yağı cildin ve saçın nemlenmesinde yardımcı oluyor.

 

Hindistan Cevizi Yağını Nasıl Kullanabiliriz?

Yumuşacık saçlara sahip olmak çok kolay

Hindistan cevizi yağının adeta bir nem bombası olduğunu biliyoruz. Yumuşacık, parlak, sağlıklı uzayan saçlara sahip olmak ise hindistan cevizi yağı ile çok kolaylaşıyor. Üstelik Hindistan cevizi yağı ile saç maskesi yaptıktan sonra saçlarınızın ne kadar yumuşak olduğuna inanamayacaksınız.

 

Öncelikle 24°C altında katı halde bulunan hindistan cevizi  yağımızı  eriterek işe başlıyoruz. Nasıl eriteceğiz diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Yeterli miktarda yağı kaşık yardımıyla cam bir kaseye koyup, benmari usulü hindistan cevizi yağımızı eritebiliriz. Ardından sıvı haldeki hindistan cevizi yağını saç diplerimizden uçlarına kadar masaj yaparak uygulayalım. 30 dakika bekledikten sonra su ve şampuanla  durulayarak saçlarımızı yağdan tamamen arındırmalıyız. İlk uygulamada saçlarınızın ne kadar nemli ve yumuşak olduğunu hissedeceksiniz. Düzenli kullanımda ise parlak ve sağlıklı uzayan saçlara sahip oluyoruz.

Cilt bakımının vazgeçilmezi olacak 

Artık hepimiz hindistan cevizi yağının nemlendirici etkisini biliyoruz. Uçucu yağlar ile yapacağınız aromaterapi tariflerinde sabit baz yağ olarak kullanabilir ve cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bir diğer seçeneğimiz ise peeling olacak. Hindistan cevizi yağı ve şekeri birleştirerek hazırlayacağımız peeling vücut bakımınızın vazgeçilmezi olacak. Bunun gibi daha fazla tarif için aromaterapi tariflerimizi inceleyebilirsiniz. 

Makyaj temizlemek onunla çok kolay
 
Özellikle hassas ve kuru ciltlerin bayılacağını düşündüğümüz bu yöntem ile makyaj temizlemek çok kolaylaşıyor. Aslında yapacağımız şey oldukça basit. Bir parça hindistan cevizi yağını alarak birkaç dakika dairesel hareketler ile cildimize masaj yapıyoruz. Ardından yüzümüzü su bazlı bir temizleyici ile temizliyoruz. Bu sayede makyajınız cildinizi tahriş etmeden oldukça kolay şekilde temizlenecek.

Hindistan cevizi yağlı kahve denediniz mi?

Kurşun geçirmez kahve olarak çevirebileceğimiz "bulletproof kahve" son yıllarda oldukça popüler halde geldi. Çünkü bu kahve tokluk hissi yaratıyor ve enerji veriyor. Bulletproof kahve, içerisine tereyağı veya hindistan cevizi yağının eklenmesi ile oluşan bir kahve çeşidi. Kulağa ilk başta garip geliyor olabilir ama hindistan cevizi aromasının kahveyle olan müthiş uyumunu deneyimlediğinizde vazgeçemeyeceksiniz.

 

Hindistan cevizi yağı faydaları ve kullanım alanları ile kesinlikle her evde olması gereken bir yağ. Sri Lanka'nın en yüksek verime sahip, organik hindistan cevizlerinden elde edilen Organik Hindistan Cevizi Yağı için tıklayın!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.