Evde Masaj Terapisi: Aromaterapi Masaj Yağı Tarifi

Evde Masaj Terapisi: Aromaterapi Masaj Yağı Tarifi

 

 Yorucu geçen bir günün ardından hepimiz bir masajın çok iyi geleceğini düşünürüz. Binlerce yıldır insanların beden ve ruhsal iyileşme için birçok farklı yöntemle kullandığı masajı, aromaterapi ile birleştirdiğimizde ise ortaya çok daha iyi sonuçlar çıkıyor. Doğanın gücünden yararlanarak, kendi doğal aromaterapi masaj yağımızı hazırlamak ise oldukça basit. Üstelik kendi masaj yağımızı hazırlamanın keyfi ise bir başka oluyor. Aromaterapide kullandığımız yağların her birinin farklı bir etkiye sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Bazı yağlar dinlendirici bir etkiye sahipken, bazıları da enerji verici etkiye sahiptir. Bu nedenle masaj yağımızı hazırlarken masaj yapılacak bölgeye uygun seçilmiş sabit yağlara ve uçucu yağlara ihtiyacımız olacak. Kullanım amacımıza göre masaj yağlarının içeriğinde kullandığımız yağlar da değişkenlik gösteriyor. Saf uçucu yağları, güçlü yapıları nedeniyle seyreltilmeden cildimizle temas ettirmememiz gerekiyor. Bu nedenle sabit baz yağ kullanarak uçucu yağları seyreltiyoruz.

 


Masaj Yağı Nasıl Saklanır?

Hazırladığımız karışımı ışıktan ve ısıdan uzak tutmamız yapısının  bozulmasına engel olur. 15-20 derece aralığında güneş görmeyen bir   yerde 1 yıla kadar saklayabilirsiniz.

Masaj Yağı Tarifi

Yorgun bir günün ardından size çok iyi gelecek ve uçucu yağlar sayesinde keyif verici bir kokuya sahip aromaterapi masaj yağı tarifi hazırladık.

50 ml Jojoba Yağı
- 5 damla Lavanta Uçucu Yağı
- 3 damla Bergamot Uçucu Yağı
- 3 damla Vetiver Uçucu Yağ

Yukarıdaki yağları bir kasede karıştırıyoruz. Hazırladığınız bu karışımı koyu renkli cam şişede saklayabilirsiniz. Mis kokulu ve rahatlatan masaj yağınız hazır!
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.