Etkili Meditasyon İçin Öneriler: Aromaterapi Tarifleri

Etkili Meditasyon İçin Öneriler: Aromaterapi Tarifleri

 

 

Meditasyon zihnimizi boşaltmak ve dinlendirmek için harika bir yoldur. Fakat meditasyon sırasında düşüncelerimizi durdurmak, ana odaklanmak her zaman kolay olmayabiliyor. Size önerimiz ise meditasyon sırasında uçucu yağlardan faydalanmanız!

Uçucu yağlar, odaklanmamızda, zihnimizi sakinleştirmemizde bizlere yardımcı olabilen yağlardır. Her uçucu yağın üzerinizde bırakacağı etki, yaşatacağı deneyim farklıdır. Ayrıca koku oldukça kişiseldir. Bazılarımız gül, ıtır, ylang ylang gibi çiçeksi kokuları severken, bazılarımız nane, adaçayı gibi otsu veya limon, portakal gibi narenciye kokularından hoşlanabilir. Bu nedenle meditasyon sırasında, sevdiğimiz kokulara sahip uçucu yağları kullanmamız deneyiminizi daha da iyileştirecektir.

 

Meditasyon Sırasında Uçucu Yağları Nasıl Kullanabiliriz?

Meditasyon sırasında farklı yöntemlerle uçucu yağlardan faydalanabiliriz. Bu noktada sizi en rahat hissettirecek yöntemi tercih etmeniz önemli.
Uçucu yağ veya karışımlarını doğru oranlar kullanarak su ile sprey şişesinde karıştırabilirsiniz. Böylelikle oda parfümü elde ederek odanızı meditasyondan önce bu şekilde kokulandırabilirsiniz. Uçucu yağlardan faydalanmanın bir diğer yolu ise bu yağları bedenimizde doğru noktalara sürmektir. Fakat burada dikkat etmemiz gereken mutlaka bir sabit yağ ile karıştırarak sürmemiz. Çünkü uçucu yağlar tek başlarına oldukça güçlü etkilere sahiptirler ve tek başlarına kullanıldıklarında cildimizi tahriş edebilirler. Son olarak kullanabileceğiniz yöntem ise buhurdanlık veya difüzör yardımıyla uçucu yağların kokusunu odaya dağıtmaktır. Bu yöntem en çok tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor.

Meditasyon İçin Aromaterapi Karışımları

Meditasyon deneyimi sırasında birçok uçucu yağı veya karışımlarını kullanabiliriz. Aşağıda yer alan 3 farklı yöntem için aromaterapi uçucu yağ karışımlarından faydalanabilirsiniz.

Meditasyon Difüzör Karışımı

- 2 damla Ylang Ylang Uçucu Yağı
- 2 damla Itır Uçucu Yağı
- 2 damla Gül Uçucu Yağı

Difözürünüzün haznesine doldurduğunuz suya yukarıdaki uçucu yağlardan damlatın ve difüzörünüzü çalıştırın.

Meditasyon Spreyi 

- 200 ml Su
- 4 damla Bergamot Uçucu Yağı
- 2 damla Paçuli Uçucu Yağı
- 2 damla Adaçayı Uçucu Yağı

Tüm malzemeleri bir sprey şişesinde karıştırın. Her kullanımdan önce çalkalayın.

Meditasyon Vücut Yağı

- 20 ml Jojoba Yağı
- 2 damla Lavanta Uçucu Yağı
- 2 damla Ylang Ylang Uçucu Yağı
- 2 damla Vetiver Uçucu Yağı

Tüm malzemeleri varsa bir kasenin içerisinde karıştırın. El, ayak bilekleriniz ve boynunuza 1-2 damla bu karışımdan sürün.


Enerji frekansları yüksek, dengeleyici ve rahatlatıcı bu yağ karışımlarının hoş kokuları ile meditasyon deneyiminiz iyileşecek ve odaklanmanız kolaylaşacak.


Kaynak : https://aromaterapio.com/
https://www.lovingessentialoils.com/blogs/essential-oil-tips/how-to-use-essential-oils-for-meditation
https://draxe.com/essential-oils/what-is-frankincense/
https://draxe.com/essential-oils/geranium-oils/

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.